Hrvatski centar ITI na 3. Međunarodnom festivalu dramatike u Buenos Airesu

6. 06. 2018. | Izdvojeno, Uncategorized
Hrvatski centar ITI na 3. Međunarodnom festivalu dramatike u Buenos Airesu

HRVATSKI CENTAR ITI PREDSTAVLJA DRAMU

BIJELI BUBREZI VEDRANE KLEPICE

U BUENOS AIRESU

Vedrana Klepica u Buenos Airesu

Hrvatski centar ITI sudjeluje na

3. Međunarodnom festivalu dramatike (http://www.festivaldramaturgia.com.ar)

koji će se održati u Buenos Airesu od 2. do 17. lipnja.

Uz Hrvatsku sudjeluju Finska, Njemačka, Peru, Libanon, Francuska, Brazil, Indija, Urugvaj i Španjolska. Kao i u prijašnjim izdanjima Festivala, naglasak je na dramatici stranih autora, a ove godine u Festival su uvrštene i plesne predstave, performansi te urbane intervencije.

Kao i prijašnjih godina, tijekom Festivala svaka zemlja predstavljena je jednom predstavom koja će se odigrati dva puta. Hrvatska će se u sklopu programa Dramatika paralelnih svjetova predstaviti izvedbom drame Vedrane Klepice Bijeli bubrezi u španjolskom prijevodu Nikoline Židek, koja će se izvesti 8. i 15. lipnja 2018. u kazalištu Anfitrión, u režiji argentinske redateljice Azul Lombardíe.

Vedrana Klepica prisustvovat će premijeri nakon koje će biti organiziran susret autorice s redateljicom i glumcima, te razgovor s publikom. Sukladno programu i konceptu Festivala, predstava Vedrane Klepice kasnije će biti uvrštena u repertoar kazališta u kojem je postavljena, te će biti na repertoaru do 7. rujna u redovnoj sezoni.

Tijekom boravka u Buenos Airesu, autorica će također imati susret sa studentima dramaturgije na Akademiji dramskih umjetnosti Grada Buenos Airesa u klasi profesora Ignacia Apola.

Organizatori Festivala su kulturni i kazališni centri zemalja sudionica te argentinski partneri – najbolja neovisna kazališta Buenos Airesa.

Hrvatski centar ITI sudjeluje na Festivalu uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Podsjećamo, na prvom izdanju Festivala Hrvatska se predstavila tekstom Ivora Martinića Moj sin samo malo sporije hoda koji je otada na redovnom repertoaru kazališta Apacheta Sala/Estudio te je predstava osvojila glavne kazališne nagrade za 2015. godinu pa je s pravom prozvana fenomenom nezavisnog kazališta. Do sada je odigrano više od 400 izvedbi. Na drugom izdanju Festivala 2016. godine sudjelovao je  tekst Trebalo bi prošetati psa Tomislava Zajeca, a predstava je zbog interesa publike bila na repertoaru i sljedeće, 2017. godine.

 

 

    NOVA IZDANJA