HRVATSKA FOKUS ZEMLJA NA FESTIVALU NOVA DRAMA U BRATISLAVI

17. 05. 2018. | Izdvojeno
HRVATSKA FOKUS ZEMLJA NA FESTIVALU NOVA DRAMA U BRATISLAVI

HRVATSKA FOKUS ZEMLJA NA FESTIVALU NOVA DRAMA U BRATISLAVI

Hrvatski centar ITI pokrenuo međunarodnu suradnju sa slovačkim Festivalom Nova Drama na kojoj se ove godine kroz predavanja i gostovanje predstave predstavlja hrvatsko kazalište.

Na ovogodišnjem slovačkom Festivalu Nova Drama, koji se održava od 14. do 19. svibnja 2018. godine, za fokus zemlju odabrana je Hrvatska. Povodom toga, dr.sc.Darko Lukić održao je predavanje na temu primijenjenog kazališta, dok će Željka Turčinović u petak, 18.svibnja, održati predavanje pod naslovom Različiti glasovi u hrvatskoj drami, u kojem će u kratko predstaviti povijest hrvatskog kazališta i dramskog pisma.

Nakon predavanja u petak će se održati razgovor s Tenom Štivičić čija je drama Tri zime prevedena na slovački jezik i objavljena kao knjiga. Predavanje o međunarodnoj promociji hrvatski dramatičara u svijetu u subotu će održati prevoditeljica Nikolina Židek.

Također, slovačka kazališna publika moći će u subotu pogledati predstavu Aleksandra Zec u režiji Olivera Frljića.

Festival Nova Drama je nacionalni slovački festival koji od 2007. godine održava poseban program „fokus zemlje“ koji je osmišljen za predstavljanje europskih kazališnih krugova s kojima bi Slovačka mogla potencijalno surađivati.

 

Detaljnije na http://www.novadrama.sk/program

    NOVA IZDANJA